dimecres, 11 d’abril del 2012

(Guns N') Roses a Palma el 22 de Juliol

Se'm fa estrany veure Palma a un tour d'un gran grup. O almenys d'un que ho va ser en algun moment de la seva història. Ja és oficial: l'Axl Rose i la seva banda de mamarratxos tocaran a l'estadi de Son Moix el 22 de Juliol. Per fi una banda de rock internacional tocarà a les Balears, que per desgràcia són un territori més donat als concerts de pop i altres gèneres dubtosament musicals. Ara bé, Guns N' Roses no són pròpiament Guns N' Roses des que l'Slash i la resta de components van decidir abandonar el projecte. Al final s'han quedat només en Roses.

Les entrades van des dels 45 euros a pista als 175 de la zona VIP. Normalment consideraria que és un bon preu per un rock d'estadi, però en aquest cas considero que és extremadament car. El que hi haurà no és Bon Jovi, U2 o Bruce Springsteen donant-ho tot, sinó que ens trobarem amb un cantant egòlatra que ha contractat una sèrie de mercenaris del rock per a que li facin la feina bruta. No tenen essència, no tenen estil, no tenen amor propi. És molt trist veure la destrucció d'un himne com 'Welcome To The Jungle' perpetrada en les últimes gires de l'Axl Rose:


Hi ha coses que haurien d'estar penades per la llei i no ho estan. Les pintes de l'Axl Rose (o el que queda d'ell) no tenen nom, ben igual que les seves desafinades. I al 2:52 ja tenim la cúspide de la ridiculesa. Què fot amb el casc d'stormtrooper? Una cosa és fer show i l'altre és ser un pallasso sense dignitat, que a sobre destrueix violentament un dels millors solos mai composats. A part, veure tanta gent sobre l'escenari em fa pensar en un acudit estil "quants guitarristes fan falta per a carregar-se una gran cançó de rock"? Sort que era el Rock In Rio i mig món estava veient aquest concert, que si arriba ser un concert menor...

En fi, que si voleu pagar 45 euros per veure un cúmul de despropòsits musicals, allà vosaltres. En tot cas, hi ha raons per anar-hi, sí. És un final de gira i normalment els (bons) grups donen tot el que els queda d'energies per a fer un bon final. D'altra banda, si l'únic que voleu és anar a escoltar alguna cosa semblant a les grans cançons dels Guns N' Roses en companyia de milers de persones suades per sentir l'emoció i l'essència rock, és una bona opció. Però no espereu ni una gran interpretació ni una qualitat de so espectacular. Personalment, prefereixo emocionar-me escoltant les cançons originals o amb concerts de YouTube, que almenys és gratis:


Finalment, als que penseu anar-hi vull advertir-vos que haureu de sentir les noves cançons del Chinese Democracy. Unes cançons que són tan artificials que en directe sonen fatal. Heus aquí l'exemple més clar. Una intro molt èpica, un riff potent i tot la pesca, però al final tot queda en no res:


Insisteixo, de Guns N' Roses només els queda el nom. Al final, el 22 de Juliol a Son Moix actuarà Axl Rose en solitari. En aquesta condició és important doncs tenir en compte l'estat de la veu del gran protagonista, que no està ni de lluny en el seu millor estat. Al Chinese Democracy em va cridar l'atenció la balada 'This I Love', que tenia cert aire a Guns N' Roses originals. Realment és una bona cançó, però en directe queda totalment desvirtuada per la pobre interpretació de l'Axl (i perquè a la versió d'estudi han ficat AutoTune a sac):


Perdoneu, però això ho sé fer jo borratxo a un karaoke. Evidentment, cadascú farà el que voldrà amb el concert de l'Axl Rose a Mallorca, però a mi dubto que m'hi arrosseguin. M'agrada invertir bé els meus diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada