dijous, 12 d’abril del 2012

Green Day prepara una trilogia d'àlbums que sortirà a finals d'any

Ja era hora. Després d'un llarguíssim tour pel 21st Century Breakdown i la gira amb el musical American Idiot, Green Day anuncien material nou en un comunicat de premsa oficial a la seva web. Segons aquest, actualment es troben en procés de gravació de tres àlbums que sortiran el 25 de Setembre del 2012, el 13 de Novembre de 2012 i el 15 de Gener del 2013 respectivament. Es titularan ¡Uno!, ¡Dos! i ¡Tré! (pel bateria Tré Cool) i formaran una trilogia amb caràcter unitari. Comercialment està molt ben muntat, tot sigui dit.

Hauran estat 3 anys d'espera des que va sortir el 21st Century Breakdown el 2009, més o menys dins el ritme de producció habitual de Green Day. De fet, els fans poden estar satisfets sabent que el precedent anterior era un lapse de 5 anys entre l'American Idiot (2004) i el 21st Century Breakdown. A més, l'espera s'ha fet més curta amb la publicació d'Awesome As Fuck el Març de l'any passat, un CD amb els millors directes del tour 2009-2010, on es va incloure material nou, com 'Cigarettes & Valentines':


Hi ha hagut moltes crítiques a Green Day per haver passat en els últims temps cap a fórmules més de rock estàndard o fins i tot comercial, deixant una mica de banda l'essència de punk. Si bé és cert que 'Wake Me Up When September Ends' o '¿Viva La Gloria? (Little Girl)' tenen ben poc de punk, 'Cigarettes & Valentines' recupera lleugerament aquell so que es podia sentir al Dookie, per exemple. No sabem si aquesta serà la referència (una espècie de flashback cap al so Green Day original) i ni tan sols si aquesta cançó estarà en algun dels tres nous àlbums. Haurem d'esperar per a saber més coses al respecte.

En qualsevol cas, el Billie Joe ha afirmat que estan "en el moment més prolífic i creatiu" de la seva carrera i que "les cançons segueixen venint". Són bones notícies, que d'entrada venen acompanyades de les primeres dates confirmades del nou tour:

AGOST

Dia 18:  Tokyo, Japan Summer Sonic 2012

Dia 19:  Osaka, Japan Summer Sonic 2012

Dia 26:  Paris, France Rock en Seine 2012

SETEMBRE

Dia 1:  Konstanz, Germany Rock am See 2012

Dia 2: Bologna, Italy I-Day Festival 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada